Obhajca titulu Lacko postúpil do semifinále dvojhry na Slovak Open

09.11.2012 Bratislava

Bratislava 9. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do semifinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur).

Obhajca titulu si vo štvrťfinále ako nasadená jednotka poradil so sedmičkou "pavúka" skúseným Belgičanom Olivierom Rochusom za 1:47 h v troch setoch 2:6, 6:3 a 6:2. Jeho semifinálovým súperom bude v sobotu štvrtý nasadený Čech Lukáš Rosol, ktorý v piatok vyradil slovenského lucky losera Iva Kleca. Lacko má v Bratislave už istú prémiu 4260 eur a 40 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Lackovi vôbec vyšiel úvod zápasu s Rochusom, keď dvakrát stratil podanie a po 18 minútach prehrával 0:4. Belgičan ťažil z kvalitných returnov i výborného pohybu po dvorci, dominoval v dlhších výmenách od základnej čiary a prvý set získal jasne vo svoj prospech. V druhom dejstve sa karta obrátila. Lacko výrazne zlepšil podanie i returny, po rýchlom brejku si vybudoval náskok 4:1 a vynútil si tretí set. V ňom slovenský tenista ovládol centrálny dvorec. Vďaka agresívnej celodvorcovej hre a množstvom víťazných bekhendových longlajnov odskočil súperovi na 4:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil po víťaznom forhende po čiare pri svojom podaní v poradí druhý mečbal. Lacko sa ešte v piatok večer predstaví v semifinále štvorhry po boku Čecha Jana Hájeka.

Lacko po postupe medzi elitné kvarteto netajil veľkú spokojnosť. "Začiatok duelu mi nevyšiel podľa predstáv. Nieže by som Rochusa podcenil, ale Olivier hral až príliš dobre, presne a rýchlo, vôbec nekazil. Vyťažil z toho maximum. Prvý set som už hodil za hlavu a koncentroval som sa na druhý. Rochusove lopty majú nízky odskok, sú rýchle, ťažko sa z nich robí záverečný úder. Musel som behať, no zvládol som to dobre. V treťom sete som dokázal svoj výkon ešte vystupňovať a myslím si, že diváci videli najlepší tenis na turnaji, boli tam skvelé výmeny. V semifinále proti Rosolovi očakávam ťažký zápas. Lukáš je nevyspytateľný hráč. Vie zahrať výborne, no sú dni, keď to dokáže spackať. Bude dôležité držať si servis a dobre returnovať. V semifinále už málokto hrá zle," povedal finalista turnaja ATP v Záhrebe.

dvojhra - štvrťfinále:

Lukáš LACKO (1-SR) - Olivier Rochus (7-Bel.) 2:6, 6:3, 6:2

Björn Phau (3-Nem.) - Marius Copil (Rum.) 7:5, 1:6, 6:3
 

Vyberte región